top of page

יסודות המדיטציה הבודהיסטית: מיינדפולנס. ויפאסנה. זן בודהיזם.

הנכם מוזמנים להצטרף אלינו למסע חוצה יבשות ועידנים, בעקבות שלוש מסורות מדיטציה שונות ואמת בודהיסטית אחת.

girl meditation

על הסדנה

המדיטציה הבודהיסטית היא תרגול של מפגש אחר עם החיים. היא מציעה שינוי שורשי ורדיקלי באופן בו אנו תופסים, חשים או פועלים ביחס לכל אשר נקרה בדרכנו. זהו אימון בשחרור באמצעות התבוננות רעננה החותכת מבעד לכל אשר התווסף לנפשנו מן העבר, כובל אותנו ושולט בנו – דפוסים, עמדות, רגשות של שנאה, חרדה וחמדנות, וכדומה. במקום לבלות את חיינו על "טייס אוטומטי", בהיסחפות בנהר הזמן מהעבר אל העתיד, אנו מתעוררים לכך, נעמדים מול הזרם ומוצאים את דרכנו אל החופש, אל הרגע הזה.

בעשרים השנה האחרונות הצטברו אלפי מחקרים מדעיים המוכיחים את מה שכבר ידוע למתרגלי מדיטציה במשך אלפי שנים: על ידי התוודעות והתיידדות עם מה שנחווה, אנו יכולים ללמוד בהדרגה להכיל את המתרחש בנו, לפתח הבנה הולכת ומעמיקה לגבי עצמנו והעולם שסביבנו ולחיות חיים עם פחות מתח ועם שלווה הולכת ומעמיקה.

במסגרת הקורס נכיר את הרעיונות המרכזיים העומדים בבסיס הבודהיזם ונלמד לתרגל מדיטציה של מיינדפולנס, ויפאסנה וזן בודהיזם באופן עצמאי.

המפגשים

8 מפגשים בימי רביעי בשעות 19:00-20:30

מפגש פתיחה: 08/12/2021

מפגש 2: 15/12/2021

מפגש 3: 22/12/2021

מפגש 4: 29/12/2021

מפגש 5: 05/01/2022

מפגש 6: 12/01/2022

מפגש 7: 19/01/2022

מפגש 8: 26/01/2022

המיקום

אמנון ותמר 6 נתניה (קניון פולג)

עלות הסדנה

1,200 ש"ח

יונתן ביגון

מנחה הסדנה - יונתן ביגון

מאז שהייתי ילד קטן ועד היום שאלות לגבי התודעה האנושית ומשמעות האושר עוררו בי סקרנות אדירה. בדרכי, מצאתי תשובות רבות שהטיבו עם חיי בעזרת חקר הבודהיזם ותרגולו המעשי. הוסמכתי להוראת מדיטציה על ידי אחד המורים הבכירים והמשפיעים על התפשטות המדיטציה בעולם המערבי בארבעים השנים האחרונות - כריסטופר טיטמוס. למדתי במנזרים ומרכזי מדיטציה ביפן, אירופה ואוסטרליה מהמורים הבולטים בארץ ובעולם, לאורך תקופות תרגול של שבועות ארוכים ואף חודשים. הנחתי יחידים וקבוצות במדיטציה, מהקהל הרחב ועד למתמודדים עם מחלות גופניות כרוניות והפרעות נפשיות. אני עובד סוציאלי במהלך לימודי התואר השני ומטפל במסגרות שונות. נהנה מקריאה, כתיבה וגלישה, ובן זוג לדנה.

דבר המנחה: 

בניסיוני לתאר את רכיבי היסוד של המדיטציה הבודהיסטית שני מאפיינים חוזרים ועולים בי: "אמת" ו – "חופש". למעשה, הם אינם כה נפרדים זה מזה. שניהם תומכים, משלימים ומפרים האחד את האחר בריקוד שהחל ביערות של צפון הודו לפני כ 2,600 ונמשך עד ימנו במעבדות, חברות ההיי-טק, בתי הספר ומרכזי המדיטציה של העולם המערבי.

כיצד משחק הגומלין הזה מתרחש? ההכרה באמת הנפשית שלנו דרך המדיטציה היא המובילה לחופש ממצוקה ואי-נחת. כלומר, הידיעה העצמית על האופן שבו אנו מבנים את עולמנו, יוצקים בו משמעויות, משחררת אותנו מכבלי העבר. האשמה שוקטת, החרדה, הרדיפה האינסופית, השנאה, כולן נחשפות כדפוסים מותנים וניתנים לפירוק. שקט ורווחה ממלאים את מקומם – חופש, אשר מפנה את התודעה עבור העמקת תהליך הידיעה העצמית.

כך הולך ומתגלגל כדור השלג הבודהיסטי. הבנת אמת אודות התודעה משחררת אותה מסבל. הנחת, הדממה, השמחה הפשוטה הנובעים מאותו החופש מתדלקים ומרחיבים את ההכרה העצמית, וחוזר חלילה. זו היא, על רגל אחת, התובנה שניצתה בתודעתו של נסיך הודי בעת שישב למדיטציה תחת עץ פיקוס במשך לילה שלם. לימים הוא כונה "זה שהתעורר" או בשפתו – "בודהה". כיום, 2,600 שנה אחרי, גם אנו יכולים לצעוד בדרך שהוא התווה. לפקוח אט-אט עין, לגלות אמת, לדעת חופש.

bottom of page